Aș urca dimineața în mașină, aș include muzică bună și m-aș porni spre Purcari.

Dupa ce m-aș caza în camera-baric, serios, la Château Purcari poți dormi în butoi cu toate condițiile. Apropo, baricurile, dar și camera frumoasa din lemn au acces la o terasa cu flori de unde ai o priveliște incredibil de frumoasă.

Apoi m-aș plimba până la lacul cu lebede, iar acolo la terasă, admirând domeniile, aș bea un pahar de Cuvée de Purcari Brut, despre care Jérôme Barret a zis frumos: “Des grandes passios naissent le plus belles emotions” (Din mari pasiuni se nasc cele mai frumoase emoții). 

Dupa masă aș lua bicicleta și m-aș duce la Nistru. Drumul până acolo te duce prin viile vinariei, așa că nu uita să întrebi la recepție despre locația din vie unde se află un cimitir nemțesc. E o liniște de nedescris acolo… Tot în vii este un loc de unde dacă urci, vezi ca în palmă până la Nistru.

Pe la chindii aș lua un coș în care aș pune un Pinot Grigio de Purcari și un Rose, pahare și o păturică și m-aș porni către plantațiile de vii. Acolo este un loc secret de unde se vede cel mai senzational apus.

Iar noaptea aș admira stelele cu un Negru de Purcari lânga lanul de levanțică și trandafiri. Ati simtit mirosul? 😍

Să aveți parte de cele mai frumoase amintiri!

PS: în meniu au aparut delicii noi, da’ puiul cu piure de ardei copt, migdale și sos bbq de sfeclă trebuie încercat neapărat! 

Mai multă informație despre Château Purcari, găsiți aici

Pentru rezervări: +37360909005

Proiectul LetMeWalk Moldova a fost dezvoltat cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid în parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Turism Receptor și Jaguar Land Rover Moldova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *