Cine s-ar fi gândit că la un capăt de țară, pe mal de Nistru, poți gasi așa o frumusețe de pensiune. 

Casele au peste 100 de ani și pe timpuri au aparținut unuia dintre cei mai bogați oameni din sat. 

Și pentru că era asa o gospodărie frumoasă, cu o curte și o grădină imensă, atunci când a murit proprietarul inițial, feciorii lui au început să se certe cui să-i revină bogăția. În lupta pentru casă, unul dintre frați a fost omorât, iar de atunci nu le-a mai mers niciodată. 

Și poate că există și o poarte bună în toată istoria asta, pentru că această gospodărie minunată a ajuns pe mâna la doi oameni frumoși. 

Doi oameni, care au călătorit peste tot în lume pe vase de croazieră (au muncit pe vas) și care au revenit acasă să facă un locușor de odihnă în satul Palanca, r-nul Ștefan Vodă. 

Apropo pe timpuri, în curtea casei era popota (cantina ofițerilor unde luau masa). Și dacă pe timpuri a fost loc de odihnă, acum tot așa este. 

”Viitorul va fi aici. Orașul e pentru tineri”, așa frumos mi-a răspuns la întrebarea de ce totuși vrea să se retragă la sat, Dl Zaharia (proprietarul pensiunii). 

Dna Tatiana, soția dlui Zaharia gătește mega delicios. Plăcinte, mămăligă, friptură, pancakes (da da! eu le ador), te lingi pe degete. Plăcinte neapărat să încercați! 

La Pensiunea Turistică “Casa Veche” vii ca un străin, dar pleci ca un membru de familie sau prieten. 

Tot în Palanca poți admira răsăritul de soare pe malul Nistrului, să iei bicicleta și să mergi pe ulicioare să descoperi satul, poți sta în hamac cu o carte în mână, iar în timpurile când nu e covidul, în sat se organizează o piață de pește (tare mi-ar fi fost plăcut să ajung).

Mai multe detalii despre Pensiunea Turistică ”Casa Veche”, găsiți aici.

Telefon pentrun rezervări: +37379708172

Proiectul LetMeWalk Moldova a fost dezvoltat cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid în parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Turism Receptor și Jaguar Land Rover Moldova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *